Formavágott matrica tervezés, nyomtatás Spirit Nyomda Campona, Budapest

Formavágott matrica. Négyzet vagy téglalap? Már a múlté…

Ha vállalkozásod van, pontosan tudod, hogy milyen nehéz megszerezni leendő ügyfeleid figyelmét, akár csak pár pillanatra is. Hatalmas a vizuális “zaj”, ezért nem mindegy, hogy mire és mennyi pénzt költesz, ha dekorációról vagy reklám eszközről van szó. Egy rosszul megtervezett grafika, vagy szokványos kialakítás a szürke tömegben lök, nem tudsz kitűnni onnan. Mindenhol négyzet és téglalap? A formavágott matrica kiemel a tömegből. Ismerd meg ezt az izgalmas lehetőséget, a négyzet és a téglalap már a múlté! Gyere, készítünk neked egyedi és valóban figyelemfelkeltő formavágott matricákat!

Formavágott matrica   

Ez a megoldás kiváló eszköz vállalkozásod, márkád, vagy terméked számára, hogy kiemelkedjen a tömegből és megragadja leendő vásárlóid figyelmét. A precíz gyártástechnológiának köszönhetően a lehetőségek száma szinte végtelen. Lehet bármilyen alakzat, de követheti a grafika formáját is, kontúr szerűen. Tényleg csak a kreativitás szabhat határt a matricáid formájának. Mutatjuk, milyen lehetőségek rejlenek a formavágott matricákban. 

Hogy készül?

Nálunk minden reklámeszköz a gondos grafikai tervezéssel kezdődik, ez az alapja mindennek, ettől (is) fog majd jól működni a gyártott termék. Ha megvan a grafika akkor kerül rá egy kontúr vonal, ami alapján a vágógépünk majd ki tudja vágni a meghatározott formát. Nyomtatás után átkerül a vágógépe a matrica, előtte akár laminálni is tudjuk ami tovább növeli a formavágott matrica élettartamát. Választhatsz fényeset, vagy mattot akár.

Hol használható a formavágott matrica?

Felhasználási lehetőségei konvergálnak a végtelenhez, de hoztunk Neked pár példát, hogy mi eddig milyen megoldásokat készítettünk ügyfeleinknek

Formavágott matrica kirakatra

Ezeket a matricák nagyban is tökéletesen működnek, kirakat dekoráció részeként nagyszerű megoldásokat lehet a segítségével készíteni. Kozmetikus ügyfelünk üzletének dekorációját formavágott matricák felhasználásával tettük teljessé.

Az üzlet üvegfelületeire matt laminált matricát alkalmaztunk, majd ezeket a megfelelő helyeken felülragasztottuk formavágott, fényes laminálóval bevont matricákkal. Az eredmény meglepően szép lett, nagyon jól mutat a matt felületeken a fényes laminálóval kiemelt, formravágott matrica. 


Olajcsere matrica

Egyik autószervizes ügyfelünk, Gábor, mesélte egyszer, hogy a nagy motorolaj gyártó cégek régen rengeteg ilyen kis matricát adtak nekik ajándékba, így fel tudták ragasztani a motortér védett részeire, jelölve az olajcsere periódus adatait. Így a tulajdonos is tudta ellenőrizni, hogy mikor és milyen motorolaj kell majd az autójába. Viszont az olajgyártó cégeket is elérte a költségcsökkentési láz, így ezek a matricák egyre fogyatkoztak, majd szinte meg is szűntek, de aztán pénzért kezdték árusítani azt amit eddig promócióban adtak.

Gábornak javasoltuk céges arculatba illeszkedő, egyedi kialakítású olajcsere matrica kialakítását. Ha már egyszer fizetni kell érte akkor te sem reklámoznád szívesen azokat a cégeket, akiktől az olajat veszed, nem igaz? Továbbá ki is bővítettük a felírható adatok mennyiségét a matricán, így az már jóval informatívabb, mint a promócióban kapott társaik. És nem utolsó sorban nem egy idegen céget reklámoznak, akinek a szervizhez semmi köze, csak a motorolaj márkájához.


Karbantartást jelző matrica

Műszaki-, épület üzemeltetéssel  foglalkozó cégek számára gyártunk rengeteg karbantartást jelző matricát. Itt már nincs olyan könnyű dolgunk, mint az olajcserénél, mindenkinek más és más igényei vannak ezzel kapcsolatban. Ezeket a formavágott matricákat gépek / berendezések eldugottabb részeire szokták ragasztani, ahol rögzítik rajta a karbantartások / ellenőrzések idejét, beépített / cserélt alkatrészek típusát, következő karbantartás idejét, karbantartó személy nevét, stb..

A tervezés során számos javaslatot teszünk megrendelőinknek, hiszen itt kisebb méretű matricákat kell akár távolabbról, nehezen hozzáférhető helyeken, hatékonyan leolvasni / tartalmukat módosítani. Így fontos a jól látható, olvasható kialakítás úgy, hogy közben az arculati elemek, színek is megjelenjenek.

Formavágott karbantartás matrica, Spirit Nyomda Campona, Budapest

Hitelesítést jelző matricák

Biztos láttál már közelről egy porral oltó készüléket. Ezeken a biztonsági eszközökön kötelezően jelölni kell az évenkénti felülvizsgálat idejét, lejárati dátumokat a különböző hatósági előírásoknak megfelelően. De ebbe a kalapba tartoznak a rágcsáló és rovarirtó szakemberek is, nekik is hasonlóan jelölni kell tevékenységük nyomát fix eszközeiken.

Az ilyen típusú matricák tervezése és gyártása során nincs sok szabad terünk arra, hogy kamatoztassuk kreativitásunkat, viszont a szabványokat, és a hatóságok által előírt megjelenésre, anyag használatra vonatkozó szabályokat szigorúan be kell tartanunk. Matricáink kialakítása és minősége még a nagyon szigorú, ipari biztonsági szabványoknak és előírásoknak is megfelelnek. Tervezünk és gyártunk több gázpalackos vállalkozás számára is formavágott matricát, ahol a palackok tartalmára és biztonsági előírásaira vonatkozóan jelenítünk meg kötelező információkat.    


Köszönöm matrica

Végre egy olyan terület, ahol a szép megjelenés játssza a főszerepet! A köszönöm matricák célja, hogy csomagolásokra, termék tájékoztatójára ragasztva kedveskedjünk ügyfeleinknek, megköszönve, hogy nálunk vásároltak. Garantáltan felhívja a figyelmet és egy nagyon kedves gesztus, fokozza a vásárlási élményt, igazán egyedi megjelenést ad a csomagolásnak.

Ezeknél a matricáknál ki lehet használni a formavágás előnyeit, kör, szív, háromszög, vagy teljes kontúr, csak a fantázia szab határt.


Akciós matrica

Szinte ugyanaz, mint a köszönöm matrica, de itt az akciós termékek megjelölése a cél. Éppen ezért a tervezésénél más szempontokat kell figyelembe venni. Olyan grafikát kell kialakítani ami feltűnő és könnyen olvasható rajta az információ. 

Alapanyag választásnál figyelembe kell vennünk, hogy hova kerül felragasztásra. Nem mindegy, hogy az árazócímkére, a vállfára, vagy magára a ruhára. Mindegyik külön anyag (papír, műanyag, textil), más más tulajdonságokkal. Fontos például, hogy a ruháról nyom nélkül el lehessen tüntetni. 


Matrica autós találkozókra

Nemrég kaptunk egy ilyen megrendelést, autós találkozóra kellett kör alakú, formavágott matricát készítenünk. Itt tényleg nagy igénybevételnek vannak kitéve az alapanyagok, ezért speciális fóliát használtunk. Időjárás, nagy hőmérséklet különbségek, pára, eső, sár, por, fokozott UV terhelés…

A gépjárművekre való matricákat mindig 2D vagy 3D PVC matricákra nyomtatjuk, illetve lamináljuk is, így biztosítva a maximális tartósságot. Egy autós találkozó matricája nem kerül a kukába az esemény után, hanem fent marad az autón és még évekig díszítheti azt. Ezért fontos, hogy ne fújja le az első szél, vagy ne mossa le az első mosó.