uzletdekoracio_SPIRIT_NYOMDA_budapest_campona

Üzletdekoráció és reklámkivitelezés. Céged üzleti sikerének kulcsa.

uzletdekoracio_SPIRIT_NYOMDA_budapest_campona

Egy gyors shoppingra készülsz? Irány a plázák és bevásárlóközpontok rengetege. Rohanás, számtalan bolt, márkák, akciók és promóciók jönnek szembe. Kész zűrzavar! Viszont a nap végére mégis megtalálod azt a terméket, amit kerestél és elégedett vásárlóként térsz haza otthonodba. Mintha valami rejtélyes erő irányította volna az utadat. Pedig a helyzet ettől jóval egyszerűbb. A megoldás amit keresünk: a helyes üzletdekoráció!

Üzletdekoráció

Vállalkozásod marketing részének egyik fontos alapköve üzleted kialakítása. A cégek a reklámkivitelezőkön keresztül gondosan megtervezik egy cég üzleti kialakítását, átgondolják a reklámelemek pontos helyét és stílusát. Tehát jól sikerült üzlet mellett nem tudsz a nélkül elhaladni, hogy ne érezd azt a bizonyos érzést, amit úgy szoktak emlegetni: „IDE BE KELLETT MENNEM! ”…

A következő cikkünkben az üzletdekoráció és reklámkivitelezés fontosságáról, hatékonyságáról és ezek legfontosabb eleméről, a portál dekorációról fogunk pár hasznos dolgot átbeszélni.

Milyen a jó üzletdekoráció?

Az üzletdekoráció az üzletek, kereskedelmi egységek, irodák, reklám és marketing kialakítását jelenti, beleértve a kirakatokat és reklámtáblákat is. A dekoráció nem csak a kellemes megjelenésről és a magas szintű esztétikai élményről szól, hanem az értékesítés és a rendelkezésre álló hely optimalizálásáról is. Az üzletdekoráció elkészítését egy jól átgondolt stratégia előzi meg. A reklámkivitelezés célja az, hogy különböző eszközökkel és technikákkal kreatív módon felhívja az emberek figyelmét egy termékre, szolgáltatásra, akciókra, promóciókra vagy márka népszerűsítésére. Jó pár megjelenési formája létezik, például öntapadós matricák, rollupok, molinók, textilbanner, cégtáblák, reklámtáblák, megállítótábla, kiállítás dekoráció és óriás plakátok stb…

A miért kérdése.

De miért is fontos, esszenciális egy jól megtervezett és kialakított reklámdekor az üzletedben?

A jó üzletdeokoríció nagyon fontos a cégek marketingtevékenységében. Egy hatékony üzletdekor és kreatív reklámkampány képes kiemelni az üzletet a versenytársak közül, vonzóbbá és emlékezetessé tenni a márka üzenetét, valamint növelni az eladásokat. A dekoráció segítségével a különböző reklámtáblák, kirakatok vagy komplett üzlethelyiségek tehetők egyedivé és feltűnővé. A kirakatdekoráció döntő tényező egy bolt, üzlet sikerességében. Minél nagyobb az üzletdekoráció mérete, minél letisztultabb a grafikai tartalma, annál jobban felhívja magára a figyelmet. Időszakos engedményt, újdonságot, bolti megnyitást egyaránt érdemes megjeleníteni, főleg ami a bejárat kőrül elhelyezett elemeket illeti, és amit a szaknyelv portál dekornak nevez.

A portál dekor fontossága

A portál vagy másnéven átjáró, bejárat már a nevében is hordozza annak fontosságát. Amikor megszületik egy döntés, hogy valaki belép egy üzletbe az leginkább az igényesen és alaposan átgondolt és jól időzített bejárati marketing elemek érdeme. Ez az a szakasz, amit elsőnek észrevesz, és olyan információval lát el egy potenciális vásárlót, ami vásárlásra késztetheti. Ezért kereskedelmi szempontból ez a legfontosabb állomás ahol a legjobban hatni tudunk az egyénre. A bejáratnál és annak környékén elhelyezett reklámelemeken olyan információkat érdemes elhelyezni, mint például:

 • Akció
 • Leárazás
 • Kettőt fizet, hármat vihet
 • Kiárusítás
 • Hihetetlen ajánlat
 • Utolsó darabok
 • Csak ma
 • Black Friday

Reklámeszköz típusok részletesebben

 • Plakátok és poszterek: Nagyméretű poszterek és plakátok, amelyeket a falakra, ablakokra vagy egyéb jól látható helyekre helyeznek el az üzletben.
 • Kiállítóstandok és roll-up-ok: Ezek az eszközök könnyen szállítható állványok, amelyekre nyomtatott reklámfelületet helyeznek el, általában bemutatók, promóciók, vagy események számára.
 • Kirakatdekoráció: A kirakatok díszítése és rendezése különböző termékekkel vagy promóciókkal, hogy felkeltse a járókelők figyelmét és érdeklődését.
 • Digitális kijelzők: Plazma vagy LED kijelzők, amelyek élénk képekkel és videókkal mutatják be az aktuális ajánlatokat és termékeket.
 • Pult és asztali kiállítások: Kis méretű kiállítóstandok és reklámpanelek, amelyek az eladópultokon vagy asztalokon helyezkednek el.
 • Akciós táblák és szórólapok: Egyszerű papír alapú reklámok, amelyek rövid üzeneteket és ajánlatokat közvetítenek. Rövid, lényegre törő információk jellemzik.
 • Pénztárgép matricák: Reklámok vagy promóciók, amelyeket a pénztárgépekre helyeznek el az ügyfelek figyelmének felkeltése érdekében.
 • Padlómatricák: A padlóra helyezett nyomtatott matricák, amelyek irányítják az ügyfelek figyelmét egy adott termék vagy szolgáltatás felé.
 • Hangos reklám: Az üzletben kihelyezett hangosítás révén hangüzenetek, promóciók és hirdetések jelennek meg.
 • Termékkihelyezés (product placement): A termékek vagy márkák stratégiai elhelyezése az üzletben, hogy vonzzák a vásárlók figyelmét és ösztönözzék a vásárlást.
 • POP (Point of Purchase) anyagok: A vásárlás közvetlen helyszínén található reklámok, például árufelfüggesztők, árufeliratok, termékismertetők stb.
 • Kuponnal kapcsolatos reklámok: Kuponok és kedvezmények kihelyezése az üzletben, amelyek vásárlásra ösztönzik a vevőket.
 • Ingyenes minták és demók: Termék minták vagy demók kínálása, hogy a vásárlók kipróbálhassák az adott terméket vagy szolgáltatást.
 • Vitrindíszek: Különleges, kreatív vagy tematikus elrendezések a vitrinekben, amelyek a szezonális ünnepekre vagy eseményekre utalnak.

Költséghatékonyság

Az üzletben használt marketinges céllal készült dekorációk költséghatékonysága számos tényezőre épül, amelyek segíthetnek maximalizálni a reklámok hatását és minimalizálni azok költségeit. Íme néhány oka, hogy miért számítanak költséghatékonynak:

 • Hosszú élettartam: A reklámdekorációk általában hosszabb élettartammal rendelkeznek. Ha egy plakát vagy digitális kijelző hosszabb ideig szolgálja a hirdetés célját, akkor csökken a gyakori cseréből adódó költségek.
 • Egyszeri beruházás: A reklámdekorációk létrehozása általában egy alkalmi beruházást igényel, de a késztermék használható hosszabb időn keresztül. Így az eredeti költség megtérülése hosszú távon magasabb lehet.
 • Nagy hatékonyság: A jól kivitelezett és stratégikusan elhelyezett reklámdekorációk vonzóbbak lehetnek a potenciális vásárlók számára, így magasabb konverziós arányt érhetnek el. Ez azt jelenti, hogy kevesebb kiadásra van szükség a potenciális vevők megszerzéséhez.
 • Széles célközönség elérése: A reklámdekorációk általában nagyobb közönséghez juthatnak el, mivel azokat az üzletben vagy a forgalmas helyeken helyezik el, ahol több emberrel érintkezhetnek. Ez az elérési lehetőség segít csökkenteni a reklámok más csatornákon való költségét, például televízióban vagy rádióban történő hirdetéseket.
 • Megjelenés és brandépítés: A megfelelően kivitelezett reklámdekorációk hozzájárulnak egy üzlet vagy márka arculatának erősítéséhez és megerősítéséhez. Ez hosszú távon hozzájárul a vásárlói lojalitáshoz és az ismétlődő üzletlátogatásokhoz.

Konklúzió

Összességében a reklámdekorációk sokoldalúsága, hosszú élettartamuk, nagy hatékonyságuk és a széles célközönség elérése miatt hozzájárulnak a költséghatékonysághoz és a reklámstratégiák eredményesebbé tételéhez. Fontos azonban a megfelelő tervezés és célzott elhelyezés, hogy az elérni kívánt hatás megvalósuljon.


Cégünk büszke arra, hogy kiváló grafikusokkal és dekoratőrökkel rendelkezik, akik elhivatottan segítenek Önnek a reklámelemek elkészítésében és kihelyezésében. Profi csapatunk kreativitása és szakmai hozzáértése garantálja, hogy minden reklámprojektünk igényes és hatásos lesz. Hisszük, hogy a kiváló minőség és a kreativitás az alapja egy hatékony reklámkampánynak. Ezért mindig arra törekszünk, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek az általunk készített és kihelyezett reklámelemekkel. Bízunk benne, hogy partnerként hozzájárulhatunk cégének sikeréhez és eredményességéhez.