Dekoráció, matrica, MozgásKlinika, újpest, Spirit Nyomda Campona

Újpesten dekoráltunk

Jó idő van, itt a nyár, miért ne lehetne egy jót dekorálni? Nemrég keresett meg bennünket az Újpesten rendelőt nyitó MozgásKlinika, hogy tervezzünk valami egyszerű, letisztult, de mégis szép dekorációt. Kiindulásnak az arculatot kaptuk meg, ami csak a logót és a színeket tartalmazta, illetve a tipográfiát, szóval szabad kezünk volt a dekoráció tervezése során. (Ezt szeretjük igazán! 🙂 ) Közben természetesen meg kellett felelni speciális igényeknek is, lévén, hogy nem egy hagyományos üzletről van szó. Gyertek, mutatjuk hogy készült, milyen lett!

A dekoráció speciális igényei

Kezdjük mindjárt a nehezével. Ahogy fényképeken is látszik, a rendelő előtt van egy fedett folyosó, ami nagyban korlátozza a bejutó fény mennyiségét. Mivel gyógykezelésekkel foglalkoznak majd, hasonlóan egy orvosi rendelőhöz, itt is ki kell zárni a belátás lehetőségét. Sima matricával nem dolgozhattunk, hiszen a folyosó és a matrica együttesen annyi fényt kizár a belső helyiségekből, hogy a nyári időszakban is csak világítás mellett lehetett volna dolgozni odabent.

Ilyenkor jön a kézenfekvő megoldás, az One Way Vision fólia. Tudjátok, a lyukacsos. De! Mivel sötétedés után is lesznek kezelések, ezért a belső világítás használatakor sem látszódhat kifelé semmi. A sima One Way fóliák legnagyobb hátránya, hogy sötétedés után, belső világítás alkalmazása mellett lecsökken a dekoráció azon képessége, ami gátolja a belátást. Szóval ezt nem alkalmazhattuk.

Természetesen a fenti kihívásra is van megoldásunk

A felületek nagy részén az úgynevezett Night&Day One Way Vision fóliát alkalmaztuk. Speciális anyag, ráadásul 20 micronnal vastagabb is, mint a sima One Way Vision fólia. Igen, drágább is, de egy igazán prémium anyag, ami tartós, szépen adja vissza a színeket, és nem utolsó sorban belső világítás használata mellett sem veszít speciális tulajdonságaiból. Így a világítás felkapcsolása után sem kell aggódnunk a kíváncsi tekintetek miatt.

Mennyi fény jut akkor így be?

A képeken is látszik, hogy legnagyobb felületeket One Way Vision fóliával dekoráltuk, csak felső bukó ablakoknál használtunk átvilágítható matricát, ami szintén átenged elég sok fényt. A végeredmény magáért beszél, kívülről nem látunk be, viszont belülről ki igen, és a bejutó fény mennyisége is elegendő.

Dekoráció, összegzés

A végeredmény ügyfelünk szerint is olyan, amilyet elképzelt. A rendelő az utca túloldaláról is jól látható, azonosítható, felismerhető, egyszerű és letisztult.

Szívesen segítünk neked is, arculatod alapján meg tudjuk tervezni üzleted külső-belső dekorációját. Nincs arculatod, logód? Akkor gyere, kezdjük azzal! (egyszer úgy is el kell készíteni 🙂 )